Έρχεται ο πρώτος αυτοκινητόδρομος για αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό

«Ανοίγει» ο δρόμος για το μέλλον στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης

Έρχεται ο πρώτος αυτοκινητόδρομος για αυτόνομα οχήματα: Σε ποια χώρα τα αυτοκίνητα θα κινούνται χωρίς οδηγό

 

Mε τις εξελίξεις στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης να «τρέχουν» με καταιγιστικούς ρυθμούς, όπως όλα δείχνουν, «ανοίγει» ο δρόμος για την πρώτη λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο, στην οποία θα κινούνται αποκλειστικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς.

Το Μίσιγκαν, Πολιτεία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαχωρίσει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση αποκλειστικά για αυτόνομα κινούμενα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο Ι-94, μεταξύ του Ντιτρόιτ και του Ann Arbor.

Το έργο ανακοινώθηκε το 2020 και έφτασε σε νέα ορόσημα στο σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση αυτόν τον μήνα. Η Cavnue, η εταιρεία που επέλεξε η Πολιτεία του Μίσιγκαν για να αναλάβει το έργο, προσδιόρισε το αρχικό τμήμα του I-94 που μπορούσε να μετακινήσει αυτόνομα οχήματα σε μία έκταση 25 μιλίων, (κάτι παραπάνω από 40 χιλιόμετρα).

Για το έργο, η Cavnue έχει ήδη λάβει την πρώτη χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Το μεγαλύτερο μερίδιο κεφαλαίων επένδυσης προέρχεται από τη Ford και από τη Sidewalk Infrastructure Partners. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ως μέρος της στρατηγικής επένδυσης της Ford, η Cavnue θα αξιοποιήσει τα οχήματα της γνωστής αυτοβιομηχανίας και την τεχνολογία οδήγησης hands-free, προκειμένου να αποδείξει πως οι υποδομές αυτές θα βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση των συγκεκριμένων οχημάτων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Θα αποδείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό περιβάλλον για προηγμένα οχήματα, που είναι ασφαλέστερο και πιο αποδοτικό σε σχέση με έναν συμβατικό αυτοκινητόδρομο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Cavnue, Tyler Duvall.

Η χρήση της πρώτης αυτής λωρίδας αυτόνομων οχημάτων δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το 2024.

Με πληροφορίες από mlive και cavnue

πηγή: lifo.gr