Το νέο Audi A8 – MLB

Μετά από επτά χρόνια της παρουσίας του σημερινού μοντέλου, το νέο Α8 πιθανότατα vα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ακόμη και αν η εμφάνισή του μπορεί έχει ανιχνευθεί νωρίτερα.

Εκτός ότι είναι στην κορυφή της Audi, το Α8 θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που είναι καθαρά σχεδιασμένο από τον Marc Lichte και την ομάδα του. Ανέλαβε τη δουλειά, τον Φεβρουάριο του 2014 και εντυπωσίασε

ΤοAudi A8 θα εισαγάγει στη σχεδιαστική γλώσσα της Audi, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε ριζικές αλλαγές. Μεγαλύτερες αλλαγές θα είναι στο εσωτερικό και το αυτοκίνητο θα περιλαμβάνει τη δεύτερη γενιά Audi Virtual Cockipta με MIB2 + πλατφόρμα (Modular Infotainment Platform) και τον επεξεργαστή Nvidia Tegra Κ1. Η καινοτομία αυτή θα είναι το χαρακτηριστικό που θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να πάρει τον πλήρη έλεγχο κατά την οδήγηση.

Το Α8 περνά στην πλατφόρμα MLB Evo, όπως συμβαίνει με το τελευταίο μοντέλο Q7. Θα υπάρχει επίσης ένας κινητήρα W12 6.0-λίτρων από την Bentley Bentayga. Ισχυρότερη S8 έχει ήδη φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια δοκιμών και αναμένεται να τροφοδοτείται από ένα κινητήρα V8 4.0-λίτρων της νέας Porsche Panamera Turbo, το οποίο αναπτύσσει 550 ίππους και 770 Nm ροπής.

 

Ευχαριστούμε! Η ομάδα του thessaloniki-cars.gr