Toyota GR Hilux με V6 ντίζελ και πάνω από 280 άλογα;

Η Toyota ετοιμάζει τη νέα γενιά Land Cruiser που θα μποσούσε να φορά νέο μοτέρ ντίζελ V6 με 280+ ίππους. Κινητήρας που, σύμφωνα με φήμες, θα βρεθεί και κάτω από το καπό του Hilux για μια πικάντικη έκδοση GR.

Η Toyota εξελίσσει σταδιακά την γκάμα της σε σούπερ σπορ αυτοκίνητα GR -Gazoo Racing: Supra, Yaris, επόμενο GT86, πιθανόν Corolla και -γιατί όχι;- Hilux; Ένα σπορ κόμπακτ pick-up δεν είναι βέβαια κάτι συνηθισμένο, καθώς μόνο η Ford προσπάθησε να λύσει μια τέτοια άσκηση με το Ranger Raptor. Γιατί λοιπόν όχι και η Toyota; Η φήμη ενός GR Hilux εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες στο web. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα πρωτότυπο, απουσία που αποτελεί μια ένδειξη ότι το αυτοκίνητο είτε δεν υπάρχει είτε βρίσκεται μόλις στην αρχή της εξέλιξής του.

Το αυστραλέζικο σάιτ Carsguide ωστόσο ανακοινώνει ότι η Toyota, η οποία έχει καταργήσει τη βενζινοκίνητη έκδοση του Hilux (προσφέρεται μόνο σε ορισμένες αγορές, όπως η Αυστραλία), μπορεί να λανσάρει ένα GR Hilux στο εγγύς μέλλον.

Οι συνάδελφοί μας βασίζονται στο γεγονός ότι η Toyota ετοιμάζει ένα νέο 3λιτρο μοτέρ V6 ντίζελ για την επόμενη γενιά του Land Cruiser και ότι αυτός ο κινητήρας θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για ένα σπορ Hilux. Τα πρώτα φημολογούμενα στοιχεία (οπότε και τα κρατάμε με πολλές επιφυλάξεις) θα είναι τα εξής: Σχεδόν 300 άλογα και 650 Nm, τα οποία θα φέρουν το GR Hilux σαφώς εμπρός από το Ford Ranger Raptor.

«Χρησιμοποιούμε το Hilux στον αγώνα του Dakar, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα τέτοιο όχημα [GR Hilux] στο μέλλον», σχολίασε η Toyota. Ωστόσο, με τους νέες ρυπαντικές νόρμες και πόσο αυτές επιβαρύνουν τις εταιρείες, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα το δούμε στην Ευρώπη… Πηγή Drive.gr

Ευχαριστούμε! Η ομάδα του thessaloniki-cars.gr.

Κάνουμε ευκολίες πληρωμής για την αγορά του αυτοκινήτου σας ! Η έδρα μας είναι στην Θεσσαλονίκη .

Αυτοκίνητα με συναλλαγματικές .

Αυτοκίνητα με δόσεις .

Αυτοκίνητα με γραμμάτια .

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων .

Leasing αυτοκινήτων .